‘Firewall’ concentra expectació mediàtica europea a Barcelona

MALGRAT LA COINCIDÈNCIA DE TÍTOLS, “molt soroll per no res” no fa al·lusió a l’obra de Shakespeare sinó a l’expectació que la Warner ha sabut aixecar entorn de Firewall, thriller d’acció que protagonitzen Harrison Ford i Paul Betany. Dimarts passat, la van presentar a l’hotel Arts de Barcelona per a tota Europa i, en acabar, la majoria de periodistes coincidíem en què havíem assistit a una excel·lent campanya de màrqueting d’una pel·lícula mediocre.

De les preguntes que s’adreçaren a l’actor Harrison Ford, la majoria apuntaven en la mateixa direcció tot i que no estaven formulades de la mateixa manera. Això evidenciava l’interès que tots teníem en saber si el Sr. Ford seguiria sent l’heroi etern en pel·lícules comercials per a l’entreteniment de les masses. L’actor nord-amercicà va respondre amb absoluta parsimònia a cadascuna d’elles: “No sóc allà pel paper de l’heroi, sinó per comulgar amb el que vol el públic”. Venia a dir que si la platea s’omple per divertir-se, aleshores ell l’ha de satisfer i és per això que fa el que fa. Va agraïr cada paper de la seva carrera, conscient de què, a la seva edat, difícilment podria fer un gir de 180 graus.

Pel que fa al personatge d’enginyer informàtic a Firewall, Harrison Ford va assentir en què “no és una actuació genial” i que mai no s’ha preocupat en guanyar cap Oscar ni en saber quin criteri segueix l’Acadèmia de Cinema de Hollywood a l’hora d’atorgar aquests premis. “A mi el que m’interessen són les pel·lícules que atrauen al públic”, va repetir. Llargmetratges d’entreteniment com ho serà la quarta aventura d’Indiana Jones que començarà a rodar-se el 2007. De moment, Steven Spielberg i George Lucas ja s’han posat amb el guió i Harrison Ford està encantat de poder encamisar-se d’arqueòleg intrèpid una vegada més.

A Paul Bettany —oponent de Ford a Firewall— la feina tampoc li va malament. L’hem pogut veure a Master and Comander, Dogville A beautiful mind, entre d’altres, i ben aviat el veurem com a Silas a El codi da Vinci. Una pel·lícula que, per cert, arrossega força controvèrsia com també ho va fer la novel·la de Dan Brown en què es basa. Per a Bettany “no hi ha tanta tensió com sembla” i creu que inaugurarà el festival de Cannes sense problemes.

Aquest jove actor feia temps que volia fer un thriller i la proposta de fer el paper de malvat a Firewall li va venir com anell al dit. “I, a sobre, amb Harrison Ford!”, va exclamar satisfet. I, com Ford, va defensar la pel·lícula, que és el que havien vingut a fer, fins al punt que va gosar de comparar-la amb les obres de Shakespeare. Segons l’actor, en qualsevol cas “has de crear a la gent la necessitat de saber què passarà a la propera escena”.

El director del film, Richard Loncraine, tampoc va escatimar paraules cap a l’el·logi personal i va mirar de convèncer-nos que no importa saber com s’acaba una pel·lícula si desconeixes com s’arribarà a aquest final. “El que no sap el públic és com canviaran les emocions, ni el que l’actor o el personatge li faran sentir”, va ajudar-lo Ford. Com si calgués justificar l’argument de la pel·lícula davant la crítica, Loncraine va afegir que Internet —element abdal a la trama— havia estat l’invent més important de la seva vida i, per això, va deixar-se assessorar per experts, perquè “tot el que passa a la història és vertader”.

Mirant més enllà del “tallafocs”, a Paul Bettany l’espera la promoció d’El codi da Vinci i a Harrison Ford alguns llargmetratges més abans del fuet i el barret d’arqueòleg aventurer. Per a ell, fer pel·lícules s’ha convertit en un hàbit i ni espera canviar de registre ni vol posar-se a dirigir. “Estar darrera la càmera requereix molts coneixements tècnics que no tinc i, a més, no és una feina tan ben pagada com la d’actor”. Espera seguir vint anys més fent el que fa i mantenir el mateix ritme.

[Article publicat a La Finestra Digital – Foto: Yolanda Aguilar]

Deixa un comentari

Fill in your details below or click an icon to log in:

WordPress.com Logo

Esteu comentant fent servir el compte WordPress.com. Log Out /  Canvia )

Facebook photo

Esteu comentant fent servir el compte Facebook. Log Out /  Canvia )

S'està connectant a %s