La becària deixa de ser notícia

EL DRET A RÈPLICA ENCARA EXISTEIX i és interessant descobrir-ho. El Confidencial Digital criticava aquesta setmana el bloc d’una estudiant en pràctiques a la redacció catalana del diari ABC. Les paraules escrites van propiciar el tancament de la pàgina de Núria Cabrera i, encara que no es tractava d’una petició oberta, entre línies s’entenia que calia censurar el bloc. Curiosament, el mateix diari digital ha deixat que la redactora en pràctiques hi digui la seva. És bo saber que els al·ludits encara poden defensar el seu parer.

A l’article publicat el 22 de juliol, Núria Cabrera manifesta que el redactor d’ECD ha desvirtuat l’essència del seu bloc perquè n’ha fet una metonímia:

Cierto es que no todo cabe, los periodistas lo sabemos, no siempre hay espacio. Pero la falta de líneas no implica que se pueda tomar la parte por el todo o que se pierda la idea inicial del tema.

La mal anomenada becària (les pràctiques no són retribuïdes) puntualitza que no s’ha entès el veritable objectiu del seu bloc: compartir amb altres estudiants de periodisme el seu aprenentatge i generar un debat sobre els temes que anessin sorgint. Sempre entorn a la professió periodística, ja que per als temes personals la redactora ja disposa d’un altre espai.

Referint-se als blocs anteriors, Cabrera explica que això de relatar les seves pràctiques ja ho havia fet abans, quan era becària al mateix diari, i ningú no se li va queixar. Expressa amb disgust que ella mateixa ha esborrat el bloc perquè la situació ha sortit de mare i ha perdut les ganes d’escriure. Com ella mateixa acaba “un periodista mai no ha de ser notícia”. Quina paradoxa; va ser un periodista qui la va convertir en notícia!

Deixa un comentari

Fill in your details below or click an icon to log in:

WordPress.com Logo

Esteu comentant fent servir el compte WordPress.com. Log Out /  Canvia )

Facebook photo

Esteu comentant fent servir el compte Facebook. Log Out /  Canvia )

S'està connectant a %s