Guanya l’abstenció

NI SOCIALISTES NI CONVERGENTS —ni molt menys la resta de partits— poden considerar-se guanaydors al complet d’aquestes eleccions, perquè si l’abstenció fos un partit, aquest fóra el guanyador a Catalunya (38,3%) i governaria amb una folgada majoria absoluta a Barcelona (51,5%). La capital catalana ha enregistrat la participació més baixa de la seva història i ha estat un dels municipis amb menys participació.

La dada ha alarmat de forma unànime a totes les formacions polítiques, ja que representa un desgast d’algunes d’elles i el “desvincle” de l’electorat, com ha advertit la candidata Imma Mayol (ICV-EUiA) en una lloable mostra d’autocrítica. Tot i això, ni mitjans ni polítics s’han referit als vots nuls i blancs que, recordem-ho, sumen en la participació però palesen una disconformitat amb les formacions presentades o el sistema polític.

LA REFLEXIÓ
Si es menysté el vot nul o el vot en blanc, ha de tirar aquesta part de l’electorat cap a l’abstenció en els propers comicis perquè els representants polítics els tinguin en compte i reflexionin un xic més?

2 responses to “Guanya l’abstenció

  1. >ei, gràcies per l’enllaç!Per a mi lo més interessant d’aquestes eleccions han estat els petits partits (alguns d’ells lamentables) que, segons va admetre Fernández Díaz, els “han robat” vots. Molta gent no va anar a votar, és veritat, però n’hi va haver d’altres que li van canviar el collar al gos.Salut!!

Deixa un comentari

Fill in your details below or click an icon to log in:

WordPress.com Logo

Esteu comentant fent servir el compte WordPress.com. Log Out /  Canvia )

Facebook photo

Esteu comentant fent servir el compte Facebook. Log Out /  Canvia )

S'està connectant a %s