Avui, ja es pot!

PROBABLEMENT NINGÚ MÉS QUE JO i algú del meu entorn familiar podrà entendre aquest títol. Deixem-ho en què fa molts anys que quatre temes dels Electric Light Orchestra formen part de la meva discografia predilecta i Livin’ thing n’és el primer. I que molts anys després de escoltar-los (i taral·lejar-los) al radiocasset d’un Renault 5 vermell i negre, primer, d’un Citröen LNA, després, d’un Citröen Saxo de curta vida, i d’un Volkwagen Polo, finalment (que consti que cap dels cotxes m’ha pertangut), després de tot això, va i se’m presenta l’oportunitat de conèixer-los. Bé, de conèixer la banda regenerada amb només tres integrants de l’ELO original. És un dels avantatges del periodisme, que, si et deixen, et fiques per arreu.

De totes maneres, la idea que m’havia fet inicialment va anar amotllant-se a les exigències del guió dels representants, que no dels representats: no hi haurà entrevista i només et deixem gravar els dos primers temes. D’acord. Com a persona, m’està bé; almenys, tastaré l’aire d’una nit dels 70. Però, com a periodista, ho trobo nefast, encara que, no et queixes, fas la teva feina, tan bé com saps, amb el material del qual disposes i llestos (perquè, de material, ni informació de la banda actual ni del repertori, amb els noms escrits a la invitació se suposa que m’havia de conformar).

Això fins que algú digui “fins aquí hem arribat“, com ja comença a passar. Internet és una eina excel·lent per a l’opinió, la denúncia, la lloança o la reflexió. Hi descobreixo cròniques cada cop més personalitzades, que ratllen el diari personal, i m’està bé, perquè són planeres i pròximes. Però no només la veritat subtil i respectuosa salta als webs; els mitjans tradicionals també canten. Un exemple, amb els Radiohead. Primer, van dir que no deixaven enregistrar res del concert de Barcelona, l’únic de l’Estat espanyol, i avui, de cop i volta, diuen que sí, però que només dos temes. Sinnead O’Connor, una de les “únicas” del Palau de la Música, va fer el mateix, va limitar els temes, però com a mínim va fer una roda de premsa.

3 responses to “Avui, ja es pot!

  1. >Ararat, no crec que fos cosa de l’artista sinó del representant (començo a pensar que són una colla de snobs maniàtics).Noctas, ja tens raó, en això d’internet. Això no explica, però, que tractin els mitjans d’aquesta manera. La televisió continua sent un altaveu poderós.

  2. >Els temps estan canviant que deia Bob Dylan. Ara tothom pot dir la seva a Internet i tothom el pot llegir.Igual passa amb la música.saludus..

  3. >Venint del grup que va fer estremir la industria al posar el seu disc a disposició de qui volgués descarregar-se’l, es fan estranyes aquest tipus de coses.Una salutacio!

Deixa un comentari

Fill in your details below or click an icon to log in:

WordPress.com Logo

Esteu comentant fent servir el compte WordPress.com. Log Out /  Canvia )

Facebook photo

Esteu comentant fent servir el compte Facebook. Log Out /  Canvia )

S'està connectant a %s