Retorn amarg

RETORN AMARG és el títol d’un dels darrers llibres de Lluïsa Forrellad, que després de guanyar el premi Nadal el 1953 gairebé va esfumar-se del mapa literari espanyol. Fa temps que és a la lleixa, que el vull llegir, però molts altres van passant-li al davant. El fet és que hi és i que la dona, malgrat el pas del temps i les pors, va reemprendre la carrera literària.

Ja és negra nit. Aviat tornaran a estirar-se les hores de llum, el caliu natural i la certesa de tornar a casa amb claror i de llevar-nos també amb claror! Tinc ganes de poder obrir les finestres de bat a bat sense amoïnar-me de què se’m refredi la casa. I tenir tardes lliures! I llegir al sofà mentre aquells “horitzons rectes i prims” de Gabriel Ferrater es dibuixen incandescents a la paret de la sala.

Silenci. Tota la tarda que l’he esperat. Al final, ha calgut marxar de la feina per trobar-lo. Ara sí. Silenci. Capvespre. I el retorn al bloc de notes. Aquest, però, un retorn dolç.

2 responses to “Retorn amarg

  1. Gràcies. Ho faré. Ara tinc pendent ‘Moments estel·lars de la humanitat’ de Stefan Zweig, ‘Moby Dick’ de Herman Melville i un que em van deixar i que hauria de tornar. La llista creix. ;)

  2. Si encara no l’has llegit, despenja’l de la lleixa obre “les finestres de bat a bat sense amoïnar-te de què se’t refredi la casa” i gaudeix-ne. És el millor de la Lluisa Forellad pel meu gust. ( encara no he llegir el que ha publicat aquest any Olor de mal crec recordar).
    Fins aviat.

Deixa un comentari

Fill in your details below or click an icon to log in:

WordPress.com Logo

Esteu comentant fent servir el compte WordPress.com. Log Out /  Canvia )

Facebook photo

Esteu comentant fent servir el compte Facebook. Log Out /  Canvia )

S'està connectant a %s