Silenci digital

LA REVOLUCIÓ TECNOLÒGICA HA COMPORTAT tota mena de canvis en la forma com gestionem la informació, en com ens comuniquem, en les relacions humanes… i convida a definir nous conceptes, com el “silenci digital”, que no té res a veure amb una pausa dramàtica radiofònica o un moment sense dir-se res dues persones que es troben cara a cara.

Per la via telemàtica, el silenci consisteix a no respondre un mail d’immediat –encara que es tracti d’una resposta prèvia, ràpida, no elaborada, de l’estil “ho he llegit, et dic alguna cosa en breu”–, o bé estar-se uns dies sense escriure al blog, al Facebook o al Twitter, sense avisar-ne als seguidors. Fa dies que espero que l’S. comenti una sèrie de retrats que li vaig fer i enviar per correu electrònic, però després de fer-li un “toc” via Facebook i veure que manté l’activitat, potser no li han agradat, s’ha oblidat de l’e-mail entre el volum de missatges que rebem diàriament o senzillament no li interessa.

Es diu que quan alguna cosa ens molesta dels altres, hauríem d’observar-nos a nosaltres mateixos perquè potser fallem en el mateix aspecte o hi tenim alguna cosa a veure. Per tant, entomo la reflexió i emprenc de nou la publicació bloguera –això mentre disposi d’alguna wi-fi oberta pròxima–, reviso en diagonal les 300 entrades pendents dels blogs en què m’he subscrit i contesto algun mail que, com he comentat, pot quedar pendent de respondre sota la pila de missatges entrants de cada dia.

Deixa un comentari

Fill in your details below or click an icon to log in:

WordPress.com Logo

Esteu comentant fent servir el compte WordPress.com. Log Out /  Canvia )

Facebook photo

Esteu comentant fent servir el compte Facebook. Log Out /  Canvia )

S'està connectant a %s