10-A, el diumenge dels voluntaris

Logo BarcelonaDecideixNO ÉS UN DIUMENGE QUALSEVOL. És especial per dos motius que alhora estan relacionats. Que avui Barcelona exerceixi el dret a decidir (el primer) fa que no hagi d’anar a treballar fins més tard (el segon) i pugui gaudir d’un d’aquells diumenges de mandreig i esmorzar llarg, de més d’una hora, amb el diari al costat mentre la Cobla Principal de la Bisbal entona ‘La Santa Espina‘ i alguna altra sardana, per acabar passant el relleu a Jack Johnson i els seus ‘Banana pancakes‘.

Al carrer feia una bonança gairebé estival de cel completament ras i un aire dolç, un bon grapat de gent hi transitava amb diaris sota el braç i l’ambient era familiar, farcit de somriures i mirades d’una complicitat curiosa.

He visitat quatre punts de vot i he parlat amb els voluntaris –una molt minça representació dels 7.000 que han col·laborat en la iniciativa. Cadascun ha esbossat l’experiència que ha tret de participar en una consulta ciutadana com la d’aquest diumenge. “A les vuit del matí ja érem aquí, per aixecar-ho tot”, em deia una dona d’uns cinquanta anys al carrer de Sibelius. A l’interior de la seu de l’Associació de Veïns del Clot, hi he trobat la mateixa entrega, les mateixes ganes. Els he donat les gràcies per fer-ho possible i els he transmès ànims i sort, que els farà falta per aguantar fins ben entrada la nit, ja que, pel que m’han dit, molts s’hi estaran tot el dia.

A la confluència del carrer de Rogent amb València, dos voluntaris han comentat sense amagar la seva decepció que només havien recollit 62 vots en tres hores. “Venir a votar és el millor regal que ens pot fer la gent, als voluntaris, votin el que votin”, m’ha confessat una altra dona que també ha volgut deixar clar que la consulta no és feina d’un dia sinó de molts mesos i molta dedicació.

Cada cas era diferent, però en canvi tots, absolutament tots, ho explicaven amb la mateixa alegria, el mateix entusiasme, i conscientment m’he deixat encomanar i el meu bon humor s’ha fet més gran.

[Música: ‘Banana pancakes’, de Jack Johnson]

http://live3.goear.com/listen/ca70960a7dce23d5f5e4167169da14b5/4dc9cd0a/sst5/mp3files/17032009/722dcf66f52e61ca902a355da46e8eed.mp3″

Punt de vot de Barcelona Decideix

Deixa un comentari

Fill in your details below or click an icon to log in:

WordPress.com Logo

Esteu comentant fent servir el compte WordPress.com. Log Out /  Canvia )

Facebook photo

Esteu comentant fent servir el compte Facebook. Log Out /  Canvia )

S'està connectant a %s