A redós dels llibres de paper

M’ATREVEIXO A AUGURAR que l’e-book i el llibre en paper coexistiran força temps. Les noves tecnologies no han d’acabar necessàriament amb les precedents: la ràdio va fer témer per la impremta i després va ser la televisió qui va posar les ones de punta a la ràdio. I avui encara llegim diaris –bé, no tants com abans, també és cert.

Ecològicament i també per qüestions d’espai, mobilitat i pragmatisme, l’e-book és un gran invent. També ho és de cara a la literatura infantil; em sembla que pot fer més atractiva la lectura als més petits si es preparen uns bons vídeocontes interactius, amb sons i material extra, que alhora faria possible que un mateix llibre digital fos adaptable a diverses edats. També hi veig molt futur amb els llibres d’idiomes i les guies de viatge, encara que cuida’t d’endur-te un iPad al desert!

De totes maneres, com es comenta en un dels fòrums del web Llibres per llegir, jo necessito el paper per entrar de ple en què llegeixo, per endinsar-me en els móns que em proposa l’autor, i fer-me meus els personatges. A més, em passo tot el dia davant de l’ordinador, o sigui que, quan llegeixo per plaer, haig de trencar amb la feina i això m’ho donen unes cobertes, unes pàgines i el respectiu tacte i olor.

One response to “A redós dels llibres de paper

  1. Hola Aleix, navegant per Internet he trobat aquesta entrada que vas escriure fa temps.

    T’he de dir que estic completament d’acord amb el que dius. Com a propietari d’un Kindle, he de dir que aquests aparells van molt bé per llegir literatura estrangera, ja que l’eina de diccionari a un click és molt útil. Però per a llegir en la nostra llengua no crec que aporti massa valor. L’únic avantatge que hi veig és per gent que ha de viatjar molt, efectivament. Però efectivament, no hi ha res com el tacte i la olor dels llibres ;)

    Salutacions!

Deixa un comentari

Fill in your details below or click an icon to log in:

WordPress.com Logo

Esteu comentant fent servir el compte WordPress.com. Log Out /  Canvia )

Facebook photo

Esteu comentant fent servir el compte Facebook. Log Out /  Canvia )

S'està connectant a %s