De l’equiptatge al viatge

A QUI AGRADA FER MALETES? Tot i que és el pas previ de fer un viatge, és una tasca que requereix pensar una bona estona per deixar-ho tot apamat. Has de pensar bé on vas i durant quants dies, preveure les condicions meteorològiques i saber si disposaràs de comerços, serveis i comoditats o has d’anar ben preparat per si l’atzar et juga una mala passada.

Enllesit l’equipatge, les sensacions no acaben. Llavors comença a fer-se més sonora aquella veueta interior que et diu que et deixes alguna cosa que recordaràs quan ja no puguis fer marxa enrera. És la mateixa veu que en el moment de tancar la porta o de pujar al tren, vaixell, avió o cotxe, et dirà que t’has deixat un llum obert o no has tancat la clau de pas del gas o de l’aigua.

“Tant és”, et diràs quan això passi. Perquè, un cop en marxa, que s’hi pot fer? Si vols gaudir veritablement d’un viatge -i no cal que sigui llunyà, per ser viatge-, has de deixar-te estar d’històries. Les inquietuds no caben a la maleta, o sigui que es queden a casa! Entaforat en un vestit d’aventurer, et deixaràs anar i et covenceràs que passi el que passi, en treuràs una lliçó i t’ho agafaràs pel millor dels cantons.

Viatjar ens fa estar alerta, ens aguditza els sentits, ens fa ser més receptius i ens lliura d’àncores i cadenats. Així que, quan tornis, et sentiràs més lleuger, despert i receptiu. Llavors no en tindràs cap dubte: que bé que vaig fer maletes!

One response to “De l’equiptatge al viatge

Deixa un comentari

Fill in your details below or click an icon to log in:

WordPress.com Logo

Esteu comentant fent servir el compte WordPress.com. Log Out /  Canvia )

Facebook photo

Esteu comentant fent servir el compte Facebook. Log Out /  Canvia )

S'està connectant a %s