Cartes a Ushuaia (I): Festius de cap de setmana

Benvolguda Ushuaia,

a veure si ho he entès bé. A la teva darrera nota, m’explicaves que a Embarcasur us heu deixat prendre el pèl de mala manera. Ben mirat, potser sí que heu estat una mica babaus. O no. Vist des de fora, es pot arribar a pensar que cadascú navega amb el seu propi rumb, que cadascú mira per si mateix i la resta ja s’ho farà. O no és així?

D’una banda, no té cap mena de sentit que els qui, com tu, treballeu els caps de setmana no tingueu dret als festius que cauen en diumenge en les mateixes condicions que la resta. Si treballeu de dissabte a dimarts és lògic pensar que és la vostra setmana laboral. Si un festiu cau en dijous, vosaltres no el fareu ni el cobrareu perquè ja esteu de “cap de setmana”, en canvi els qui treballen de dilluns a divendres si que se’n beneficiaran, oi? Per tant, m’agradaria pensar –i és el més raonable– que si Nadal cau en diumenge, pugueu agafar-vos el festiu com Déu mana. Del contrari, ens trobaríem amb un greuge comparatiu flagrant.

De l’altra, em dius que alguns consideren que diumenge computa doble, però tots vosaltres, treballeu quatre dies o els que siguin acabeu fent les 40 hores setmanals que fan els companys que treballen de dilluns a divendres. Per tant, aquesta justificació no m’és vàlida. L’únic raonament que hi veig és el plus de cap de setmana. Però, ni així tampoc perquè no té res a veure quant a vida social treballar en un torn que en un altre, i a més comentaves que el plus s’ha suprimit per algunes persones, oi? Diria que us estan engalipant a base de bé.

Finalment, tampoc entenc com us deixeu mal anomenar “substituts” quan no esteu substituïnt ningú i ocupeu una plaça laboral com a tal, que feu la mateixa feina però per menys sou… Realment, esteu ben tocats per la crisi. No és un bon moment, però heu pensat a obrir la finestra i deixar córrer l’aire?

A reveure.

[Cartes a Ushuaia és un espai de reflexió. Per què Ushuaia? Perquè a vegades cal allunyar-se de les coses per veure-les del dret i la fi del món és una distància més que acceptable.]

Deixa un comentari

Fill in your details below or click an icon to log in:

WordPress.com Logo

Esteu comentant fent servir el compte WordPress.com. Log Out /  Canvia )

Facebook photo

Esteu comentant fent servir el compte Facebook. Log Out /  Canvia )

S'està connectant a %s