Banda ampla, veus ciutadanes

HI HA PROGRAMES QUE TENEN UNA RAÓ DE SER. Banda Ampla, n’és un. Qui el va impulsar fa una temporada no va pas inventar la sopa d’all; el comunicador Joaquim Maria Puyal ja va dirigir espais similars a la mateixa cadena (Vostè jutja o La vida en un xip). El quid dels programes, també d’aquest, consisteix a donar veu a persones ben diverses pel que fa a estudis, procedència o sector laboral. La televisió pública és la televisió del poble i, com ha tal, ha de cedir la paraula a l’espectador i no només a polítics i periodistes que opinen gairebé les 24 hores del dia en tota mena de mitjans de comunicació. Que potser no totes les opinions són vàlides i mereixen ser escoltades?

La pluralitat està garantida a l’espai que presenta Lydia Heredia amb diverses reflexions, sempre ponderades i amb to planer –aquí no cap la cridòria dels programes del cor i dels realities de les cadenes privades. Fins i tot els experts, distribuïts amb encert entre el públic com un més i no en cap poltrona, adapten el discurs i l’omplen d’exemples i matisos que fan entenedor el missatge.

Cal no desmerèixer la feina de l’equip de producció que setmana rere setmana tria un tema divers, no sempre vinculat a l’actualitat, i decideix qui ocuparà les grades. Però, sens dubte, el mèrit del programa és dels qui participen, sense embuts ni vergonya, i diuen allò que pensen. Un fòrum televisat per a fer-nos pensar.

Deixa un comentari

Fill in your details below or click an icon to log in:

WordPress.com Logo

Esteu comentant fent servir el compte WordPress.com. Log Out /  Canvia )

Facebook photo

Esteu comentant fent servir el compte Facebook. Log Out /  Canvia )

S'està connectant a %s