QUAN MENYS T’HO ESPERES, et veus abocat a refer, modernitzar i actualitzar el currículum vital –sí, deixeu-me dir “vital” i no “de vida” o “vitae” perquè tenir un bon currículum i, a sobre, atractiu és vital per trobar feina, pagar les despeses i subsistir. Així que hi apliquem un disseny modern i polit, hi afegim els darrers projectes i, quan la cosa ja fa una certa patxoca, patam!, et sorgeix aquell dubte: com se’n diu de la persona que imparteix un taller?
El primer que em ve al cap és “tallerista”, com també suggereixen l’Antònia Folguera i la Silvie Rothkovic via Twitter, però l’Institut d’Estudis Catalans no l’accepta. Sense deixar aquesta arrel, en Rubèn piula “tallarina”, però clar, això només ens serveix amb classes culinàries. “De pasta”, precisa. En Dani Valdivia aporta seriositat amb “persona que ha dut a terme un taller” –massa llarg– i “orador”. Però, ben mirat, encara induiríem a pensar en sexe, higiene bucal o xarlatans d’altres temps. “Ponent” potser sigui un terme massa ventós, tot i que el taller resulti més volàtil que una ponència.
Finalment, l’Àngels Codina, que treballa al departament de Comunicació de l’IEC ens treu de dubtes: “mestre de taller”, segons el TermCat. Bravo! M’agrada com queda aquest concepte al meu currículum i trobo que em durà sort.
Se de segur, que SI !!! Una persona treballadora, creativa, responsable, honesta, intel·ligent i positiva com tú, es mereix tot el que es bo i millor.