S’ha fet justícia

HAN ESTAT 35 ANYS DE LLUITA per poder veure que el seu clam no ha estat en va. Les Madres de Plaza de Mayo –les que queden– saben que la Justícia escolta i actua; aquest dijous, el tribunal competent ha dictat sentència per al president de facto argentí Jorge Rafael Videla i vuit exrepressors pels “fets de lesa humanitat” comesos durant la dictadura.

Videla, als seus 87 anys d’edat, haurà de complir 50 anys de presó per la “pràctica sistemàtica” de robar nadons de detinguts desapareguts durant la darrera dictadura militar argentina. Les mares, ara àvies, probablement no es retrobaran amb tots els nadons sostrets –per ara, només 25 han recuperat la identitat– ni recuperaran els 30.000 detinguts desapareguts entre els anys 1976 i 1983 durant el Procés de Reorganització Nacional ni probablement identificaran tots els nadons robats, però almenys tindran la satisfacció de veure’n els responsables entre reixes.

Tan de bo la imatge de les Madres de Plaza de Mayo agafades rere una pancarta i fent voltes a la plaça que hi ha davant la Casa Rosada deixi de ser un fet reiterat per convertir-se en una fotografia per al record. Només així s’haurà passat plana d’un nefast capítol de la història.

Deixa un comentari

Fill in your details below or click an icon to log in:

WordPress.com Logo

Esteu comentant fent servir el compte WordPress.com. Log Out /  Canvia )

Facebook photo

Esteu comentant fent servir el compte Facebook. Log Out /  Canvia )

S'està connectant a %s