Rumb a nous horitzons

UN MAR FET NOMÉS DE LLETRES POT RESULTAR LIMITADOR. Et pensaràs que no hi sóc tot, que m’he begut l’enteniment. Deixa’m que m’expliqui.

Si hi ha un tret que comparteixen el mar i les lletres és justament que semblen inabastables –si és que no ho són. D’acord, el mar és finit com ho és l’abecedari, però me’n riuré de qui afirmi conèixer tots els racons marins i submarins, com de qui no accepti que les combinacions de lletres són inacabables i, per extensió, els universos i les emocions que poden sorgir de l’escriptura resulten inimaginables.

Oceans i literatura esperonen la curiositat, alimenten l’ànima, encalmen els nervis, susciten llibertat i brinden abundància. I ara penses que m’he contradit en parlar de límits. Espera’t, que no he acabat.

Al meu mar no només hi caben lletres, també hi ha lloc per les imatges, els sons, la música, les persones, la fantasia, la realitat, la creativitat, les il·lusions i l’esperança. M’agrada el concepte de mar obert perquè els oceans tenen tants ports com idees ballen pel meu cap i tantes rutes possibles com la vida mateixa. A més, una embarcació que es fa a la mar no ha d’estar ancorada a un únic punt de la geografia coneguda; el mar li dóna les ales de la llibertat.

Aquesta imatge del veler turc que s’aproxima a la costa d’Antalya ha representat, fins ara, el bloc Mar de Lletres. Des d’aquest cap de setmana, però, el web durà el meu nom. No sé on em portarà aquest canvi però sento que l’haig de fer, perquè només quan canviem el rumb de les coses, podem albirar nous horitzons.

2 responses to “Rumb a nous horitzons

  1. Llegint aquest relat m’he imaginat llegint un llibre a sobre una duna al Fangar mentre albiro el mar amb aquelles barques que van a descarregar el peix cada tarda mentre m’acompanya la música de les ones i la piuladissa dels xarracs i les gavines.
    Canvies el nom del web em sembla correcte perque no hem de ser immobilistes sinó creatius però el nom actual el trobo molt encertat.

Deixa un comentari

Fill in your details below or click an icon to log in:

WordPress.com Logo

Esteu comentant fent servir el compte WordPress.com. Log Out /  Canvia )

Facebook photo

Esteu comentant fent servir el compte Facebook. Log Out /  Canvia )

S'està connectant a %s