Hervé Bois: “La gent està cansada de prospectes institucionals massa correctes i ben escrits”

A INSTAGRAM, ÉS TIMBRADO, però el seu nom real és Hervé Bois. És expert en màrqueting i responsable d’Innovacions a Internet d’una empresa d’assegurances francesa, però quan es posa rere la càmera es converteix en un magnífic “Instagramer” i això l’ha portat a ser un dels onze “Instagramers Catalonia” i, més endavant, el responsable de la comunitat IgersFrance. Precisament, França és una de les seves muses i segur que entre el seu catàleg descobriu la vila on va néixer, Lens (nord de França), i Chauray, on resideix actualment.

Quina relació tenies amb la fotografia abans d’Instagram?

Abans d’Instagram, no feia fotos, tret de les que es fan en àpats familiars i als nens. Es pot dir realment que ha estat gràcies a Instagram que m’he ficat en això de la fotografia.

I llavors et vas comprar la càmera.

No. No tenia màquina de retratar, tret de l’iPhone 4s, que adoro! Més endavant, vaig comprar-me una Fujifilm X10, però encara la faig servir poc. Per a Instagram, només iPhone.

Instagram… Com entra a la teva vida?

Vaig descobrir Instagram l’abril de 20122. Aleshores em van venir ganes d’experimentar amb la meva creativitat i vaig penjar la meva primera foto a Instagram. Ràpidament reconegut, les fotos es van popularitzar el maig de 2011.

I què t’aporta?

M’encanta la possibilitat d’exposar i llegir els comentaris de milers de mirades diferents. Els comentaris són sempre positius i cal tenir present que per als artistes, al menys en el meu cas, els comentaris positius són un motor que motiven a progressar i donar el millor d’un mateix.

Per què una plataforma com aquesta ha captat tants adeptes?

La simplicitat: és fàcil penjar continguts, fer boniques fotos a partir de fotos banals. La facilitat d’ús: és simple dir que t’agrada i deixar un comentari. La congregació: que els iguals s’atrauen, les imatges són un reflex de la nostra personalitat. A prop meu, he sentit històries de trobades amb “Igers” i és genial. L’experiència a Catalunya ha estat fantàstica. És l’exemple de què pot fer Instagram, de la seva capacitat de reunir-nos entorn la fotografia i de tot allò que evoca.

Si volem ser uns bons “Igers”, què hem de fer?

Ser conscient que formes part d’una comunitat. Per tant, cal saber donar: compartir, comentar, fer saber què t’agrada. Els teus valors traspassen ràpidament a les teves fotos i la forma com les presentes.

Per exemple…

En el meu cas, un màxim de quatre fotos per dia. És un estil que jo m’he creat i que és personal. Cadascú dirà quan veu una de les meves fotos: entre un miler, l’hauré identificat com a “Timbrado”. Això és l’essencial per fer-te  un lloc i mirar de marcar la diferència.

Què et sembla això de promoure el turisme amb Instagram?

La nostra mirada és única i la imatge d’un lloc a través d’una fotografia aporta sorpresa. Visitar un indret nou i retrobar-t’hi a través d’Instagram és una experiència única que dóna una nova dimensió en ser descobert per un altre. A més, la gent està cansada de prospectes institucionals massa correctes i ben escrits. Les experiències personals, encara que imperfectes, ens acosten més i ens conviden realment a veure.

Què t’ha aportat la #CatalunyaExperience?

Els meus projectes s’encaminen, ara, molt més cap a les trobades presencials amb els “Instagramers” –”Instameets”, concursos, trobades informals… També m’encantaria construir un web personal per exposar-hi les meves fotos, perquè és una murga que les fotos antigues quedin enterrades i inaccessibles en l’àlbum d’Instagram. A més, m’entusiasmaria participar com a “iPhotographe” en altres experiències o un reportatge, com a reptes. M’encantaria promoure la meva regió.

I a l’hora de viatjar, com et planteges la fotografia?

No dubtar gens en fotografiar cada lloc visitat, i fer moltes fotos. Entre consells diversos: afavorir les perspectives, els punts de fuga per donar-hi profunditat, reflectir els instants més emotius o més insòlits. A Catalunya, vaig fer prop de 4.000 fotos en sis dies, de totes les maneres i encara em penedeixo de no haver captat certs instants!

Una “Instafoto” especial per acabar…

Les meves fotos són un reflex dels llocs que trepitjo cada dia, i em quedo amb la bellesa. Espontàniament, m’atreu la natura i la seva simplicitat. És una mena de minimalisme. M’atrauen les formes geomètriques, d’intensa càrrega cromàtica. Però, per a l’ocasió, em quedo amb la foto de perfil d’Instagram, perquè me la va fer un “Iger” en un “Instameet” i mostra com sóc: sempre rialler, voluntariós, hiperactiu i amb una gran sensibilitat.

[Publicat a l’Obrellaunes.cat de la UVIC]

Deixa un comentari

Fill in your details below or click an icon to log in:

WordPress.com Logo

Esteu comentant fent servir el compte WordPress.com. Log Out /  Canvia )

Facebook photo

Esteu comentant fent servir el compte Facebook. Log Out /  Canvia )

S'està connectant a %s