Jaume de Laiguana, 15 anys de creació fotogràfica, publicitària i estètica

LES FOTOGRAFIES DE JAUME DE LAIGUANA no són unes fotografies publicitàries més, dins del món de la imatge. El fotògraf ha sabut crear un segell personalíssim indiscutible, d’una bellesa estètica particular i acurada, en què s’evidencien les seves dues altres facetes, com a director d’art i realitzador. Una selecció de la seva obra pot veure’s fins a finals de maig al Palau Robert de Barcelona.

130409jaumedelaiguana_int

Ell mateix ha triat 158 fotografies de gran format dels darrers 15 anys que, sovint, recorden més a precises escenografies teatrals i cinematogràfiques, que a cap altra cosa. De Laiguana congela instants, però la seva imatge té moviment: fixeu-vos en els vectors de moviment que s’infereixen dels gestos i les mirades, o de la màquinaria present en moltes de les fotografies, com aquesta de sota, corresponent a la sèrie per als Jocs Olímpics de Pequín, inspirada en la Revolució Industrial.

130409jaumedelaiguana2_int

130409jaumedelaiguana3_int

El cinema també està present en la mostra, ja sigui en forma de retrat –subjecte que miren a càmera amb una intenció o un gest, interpel·lant l’espectador– o bé d’una manera al·legòrica com l’esplèndida sèrie inspirada en pel·lícules de suspens.

130409jaumedelaiguana6_int

130409jaumedelaiguana7_int

130409jaumedelaiguana5_int

L’exposició no és només fotogràfica, el visitant també hi trobarà vídeos que expliquen com s’han concebut, com s’ha il·luminat l’escena, en definitiva, revelen el procés creatiu del fotògraf.

[Publicat a l’Obrellaunes.cat / Fotografies fetes amb iPhone 4s a l’exposició]

2 responses to “Jaume de Laiguana, 15 anys de creació fotogràfica, publicitària i estètica

Deixa un comentari

Fill in your details below or click an icon to log in:

WordPress.com Logo

Esteu comentant fent servir el compte WordPress.com. Log Out /  Canvia )

Facebook photo

Esteu comentant fent servir el compte Facebook. Log Out /  Canvia )

S'està connectant a %s