Deu “instagramers” ja exhibeixen el país al #CatalunyaExperienceTrip

CATALUNYA ES PROJECTA AL MÓN a través d’Instagram, la xarxa social fotogràfica per excelència. Després de l’èxit de l’edició anterior, l’Agència Catalana de Turisme ha decidit repetir el #CatalunyaExperienceTrip i ha convidat deu “instagramers” de diferents països perquè promocionin el país amb les seves fotos. El tret de sortida, l’han donat aquesta tarda en un escenari de luxe, ple de simbolisme.

130611catalunyaexperience_adosc

En un any, que és el temps que separa les dues edicions, Instagram ha passat a mans de Facebook i ha crescut en nombre d’usuaris, malgrat les crítiques i baixes que va patir en actualitzar les polítiques de privacitat. A finals de febrer, celebrava la fita d’haver assolit ni més ni menys que 100 milions d’usuaris i la família ha seguit engrandint-se.

El potencial de la xarxa no ha passat per alt al govern català. Instagram és un aparador i una imatge –tots ho sabem– val més que mil paraules, sobretot si qui la penja no és un ens oficial, sinó una persona com tu o com jo. I l’Agència Catalana de Turisme no ha fet la tria en va; ha buscat “igers” amb milers de seguidors. Els escollits són Hiroaki Fukuda (@hirozzz), amb 121.000 seguidors; Carol Peña (@misshedwig), que en té 278.000; Yvonne Bouman (@dutchie68), amb 35.000 seguidors; Juanjo Fuster (@juanjofuster), seguit per 12.000 instagramers; i Emma B. (@hypoison), que té 98.000 “followers”, entre d’altres.

130611catalunyaexperiencetrip_adosc

Des d’aquest dimarts fins el 16 de juny, els “instagramers” privilegiats recorreran punts emblemàtics de Catalunya, en descobriran els pobles i ciutats, la tradició, la gastronomia i la gent, i lliurement podran opinar-ne i il·lustrar el viatge, aquest #CatalunyaExperienceTrip, amb el seu art i creativitat. El millor de tot plegat és l’efecte dòmino que pot desencadenar la iniciativa, si tothom qui passa per Catalunya –residents i visitants– decideix projectar un tros de la seva realitat, aquell racó predilecte o aquell monument a la xarxa; Twitter, Google+ i Facebook, per mencionar-ne tres, tot sovint s’abeuren d’Instagram i n’amplifiquen el missatge.

Els organitzadors han presentat els deu “igers” triats a la premsa i a una part de la comunitat d’Instagram, aquesta tarda. Envoltats, tots nosaltres, de la història blaugrana i l’agradable pes de trofeus i emocions. Tota una experiència que ha avançat fins les grades i ha acabat a la gespa verd-esperança de l’estadi. El millor prefaci, per una narració que s’explica mòbil en mà.

130611museufcb_adosc[Les imatges que acompanyen l’article són precisament algunes de les “instafotos” que he fet; en trobareu més a Instagram.com/adosc]

2 responses to “Deu “instagramers” ja exhibeixen el país al #CatalunyaExperienceTrip

Deixa un comentari

Fill in your details below or click an icon to log in:

WordPress.com Logo

Esteu comentant fent servir el compte WordPress.com. Log Out /  Canvia )

Facebook photo

Esteu comentant fent servir el compte Facebook. Log Out /  Canvia )

S'està connectant a %s