‘Cabra i Papallona’ veuen la llum

CREAR DOS PERSONATGES simàtics però oposats, que passessin tota mena de peripècies per trobar, a cada conte, un ingredient especial, i que servissin per guiar l’infant de quatre anys al llarg de sis unitats didàctiques. Aquesta fou la proposta que l’Editorial EDEBÉ va fer-me ja fa més d’un any i que constituïa la meva primera participació en la creació de material escolar. El resultat són Las aventuras de Cabra y Mariposa (els vaig escriure en castellà) i formen part de la sèrie KIDS (Infantil 2n Cicle). Finalment, els tinc entre mans!

140615_CabraYMariposa_3

Traduïts del castellà al català i l’euskera, els sis títols porten els dos personatges animals a llocs tan emblemàtics i apassionants com Nova York, la selva Amazònica o Egipte. Malgrat que es tractava d’escriure pensant en la didàctica de cada unitat, vaig concebre la història d’una manera global. Així, el primer títol és força introductori, ens serveix per descobrir els dos protagonistes i el seu caràcter: una cabra esbojarrada i atrevida, però també insegura i una mica tòtila; i al seu costat la papallona presumida, fatxenda i saberuda. A mesura que l’infant descobreix les altres aventures, s’evidencia la gran amistat que uneix els dos personatges, capaços d’arriscar la vida l’un per l’altre. Als contes no hi falten fantasia, màgia i humor, i un final ple de pirates i conjurs que no descobriré.

140615_CabraYMariposa_AleixCabrera

8 responses to “‘Cabra i Papallona’ veuen la llum

    • I això que no tenen el format de conte, pròpiament dit, sinó més escolar. Però fa il·lusió contribuir a l’educació de futures generacions.

Deixa un comentari

Fill in your details below or click an icon to log in:

WordPress.com Logo

Esteu comentant fent servir el compte WordPress.com. Log Out /  Canvia )

Facebook photo

Esteu comentant fent servir el compte Facebook. Log Out /  Canvia )

S'està connectant a %s