#NadalEnColor

Fa més de sis anys, vaig tenir el privilegi de pujar a l’escenari de l’Auditori de Barcelona amb un centenar de persones més per interpretar-hi un seguit de temes de teatre musical entre els quals hi havia un dels grans himnes d’aquest gènere: ni més ni menys que el “Sunday” que Stephen Sondheim va compondre per la musical Sunday in the Park with George. Em sembla una partitura exquisida, que fa vibrar l’ànima i espurnejar la mirada, per l’harmonia tan elaborada i complexa de veus i orquestració, les dinàmiques vocals, la intensitat creixent, i la lletra de Mandy Patinkin. 

«Sunday, by the blue purple yellow red water / On the green purple yellow red grass / Let us pass through our perfect park / Pausing on a Sunday.

»By the cool blue triangular water / On the soft green elliptical grass / As we pass through arrangements of shadow / Toward the verticals of trees / Forever.»

Aquest és el bosc frondós i divers que confegim cadascun i cadascuna de nosaltres, on tots tenim una raó de ser i on l’existència cobra tot el sentit. La nostra singularitat reunida esdevé bellesa i font d’inspiració. Al bosc, la connexió hi és sempre, encara que no veiem com s’abracen les arrels més distants o com es comuniquen les branques, l’escorça i el fullam a través del vent i les essències. ‬

‪Aquest és el secret del #NadalEnColor, una mostra d’art col·laboratiu, creada a quatre mans per la il·lustradora Rosa Maria Curto (@rosamariacurto) i un servidor, però completada per totes les persones que han tingut a les seves mans un grapat de traços, colors i textures; a mitjan desembre, vam enviar cadascuna de les trenta-quatre parts en què havíem seccionat el quadre a trenta-quatre persones estimades, i les vam animar a jugar, a compartir la seva peça del trenca-closques a les xarxes socials i a construir la imatge sencera. A totes les persones participants, els diem: gràcies per voler jugar-hi, gràcies per ser part del joc, i gràcies per ser aquí.‬

One response to “#NadalEnColor

  1. Gràcies a vosaltres per fer-nos partíceps d’aquesta obra emblemàtica de llum, equilibri i color.

Deixa un comentari

Fill in your details below or click an icon to log in:

WordPress.com Logo

Esteu comentant fent servir el compte WordPress.com. Log Out /  Canvia )

Facebook photo

Esteu comentant fent servir el compte Facebook. Log Out /  Canvia )

S'està connectant a %s